Міністр з питань тимчасово окупованих територій та ВПО перебуває з робочою поїздкою в Донецькій області (фото)

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш перебуває з робочою поїздкою в Донецькій області. Під час поїздки Міністр провів міжвідомчу нараду щодо належного облаштування контрольних пунктів в’їзду-виїзду, а також відвідав КПВВ “Майорське”.

В рамках виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана  щодо покращення роботи КПВВ у Краматорську було проведено міжвідомчу нараду за участі представників ДСНС, Держприкордонслужби, ДФС, Нацполіції, представників обласної та місцевої влади.

Під час наради обговорювалися питання облаштування КПВВ та підготовки до роботи в зимовий період. Зокрема, щодо встановлення навісів та наметів для захисту від дощу та снігу, облаштування медпунктів та місць поглибленого огляду автомобілів. При цьому, представлені на КПВВ служби звертають увагу на необхідність забезпечення КПВВ дизельним паливом для обігріву наметів в зимовий період.

“В реальності кожен КПВВ відрізняється від іншого і має власні особливості. Ми можемо затвердити загальну структуру, що має бути на КПВВ обов’язковою, наприклад  – медичний пункт, наявність питної води, санітарний вузол, але зробити все за єдиним шаблоном у нас не вийде. Тому ми маємо скласти повний перелік майна яке вже наявне на кожному КПВВ. Тоді буде чітко зрозуміло де воно використовується ефективно, а де нам потрібно щось змінити. Також ми маємо розуміти, кому належить це майно і в яких організацій воно знаходиться на балансі, аби вирішити як і кому його передавати. Цю роботу треба провести по кожному КПВВ”, – зазначив Міністр в ході наради.

В рамках візиту Вадим Черниш відвідав КПВВ «Майорське» у Донецькій області, де обговорив питання встановлення навісів для захисту населення від дощу/снігу, медпунктів, облаштування місць поглибленого огляду автомобілів.

Автор