Академію НГУ відвідав аташе з правоохоронних питань Посольства Франції в Україні (фото, відео)

Національну академію Національної гвардії України відвідав аташе з правоохоронних питань Посольства Французької республіки в Україні полковник Жан-Люк Ломон. Були проведені зустрічі з командуванням навчального закладу, науково-педагогічним складом та курсантами. Крім того, аташе оглянув навчально-матеріальну базу, яка використовується для вивчення іноземних мов.

Начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський, під час зустрічі з аташе, обговорив перспективи співпраці з питань вивчення французької мови в Академії та розширення програми обміну досвідом між Академією та школою Національної жандармерії Франції.

«Ми дуже уважно ставимось до питання вивчення мов в нашому навчальному закладі та прикладаємо максимум зусиль для розвитку цього напрямку. Постійно зростаюча кількість міжнародних заходів, закордонних навчань та стажувань науково-педагогічного складу свідчать про те, що нами активно проводиться робота, що сприяє впровадженню міжнародного досвіду в навчальний процес», – зазначив генерал-майор Сергій Соколовський.

Полковник Жан-Люк Ломон наголосив, що вступ Національної гвардії до Міжнародної асоціації FIEP значний крок з розвитку на міжнародній арені. Він зазначив, що Французька республіка зараз співпрацює з Україною по чотирьом ключовим напрямкам, і один з них повністю призначений Національній гвардії України.

«Я вже підготував пакет документів для свого керівництва по двом моментам співпраці з вашим навчальним закладом. Перший – це зустріч з метою обговорення подальшого співробітництва між командуваннями школи Національної жандармерії Франції та Академії Національної гвардії. Другий – це розробка програми обміну курсантами для проходження стажування та навчання між Академією та школою жандармерії. Я знаю, що зараз два офіцери Національної гвардії проходять навчання в школі Національної жандармерії Франції, ще три офіцери ми плануємо направити на навчання в наступному році», – зазначив Жан-Люк Ломон.

Аташе з правоохоронних питань наголосив, що дуже важливим є питання вивчення французької мови в Академії. Курсанти, що вивчають англійську та французьку в майбутньому стануть рушійною силою для співпраці з закордонними колегами та фундаментом побудови міцної правоохоронної структури з урахуванням кращого сучасного міжнародного досвіду. Аташе з правоохоронних питань Посольства Французької республіки в Україні вручив сертифікати десятьом курсантам, які навесні цього року складали тестування та зазначив, що всі курсанти впорались з іспитом.

Під час візиту, полковник Жан-Люк Ломон, від імені Національної жандармерії Франції передав телевізор, ноутбук, спеціалізовану літературу та компакт-диски для обладнання класу вивчення французької мови, а в подальшому створення сучасної мовної лабораторії з вивчення французької мови.

Джерело