Повідомлено про підозру директору однієї з філій ДП «Конярство України» за фактом розтрати майже 900 тис грн

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна, яке було у віданні особи, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах).

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор однієї з філій, розташованої на території Луганської області державного підприємства «Конярство України», шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою з іншими особами, вчинив розтрату чужого майна в особливо великих розмірах.

Внаслідок злочинних дій директора у період з вересня 2013 року по березень 2014 року здійснено розтрату майна на загальну суму майже 900 тис грн, у зв’язку з чим державному підприємству «Конярство України» спричинено матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

Наразі службовій особі повідомлено про підозру у вчиненні вказаного корупційного правопорушення. Ухвалою слідчого судді підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Джерело

Автор