Українсько-словацьку ділянку кордону посилено резервами для протидії нелегальній міграції (фото)

У зв’язку з активізацією незаконної міграції, яка останнім часом спостерігається на українсько-словацькому кордоні, рішенням керівництва Держприкордонслужби на ділянку Чопського загону вислано додаткові резерви прикордонного відомства.

Наразі найбільш загрозливі ділянки держрубежу на цьому напрямку посилено додатковим персоналом, військовою технікою та службовими собаками. Військовослужбовцям, які прибули на ущільнення державного кордону та допомогу штатному персоналу, визначено завдання максимальної протидії незаконній міграції та іншим протиправним діям на термін до локалізації обстановки. Прикордонників екіпірували найсучаснішими видами спецтехніки, що дозволить максимально ефективно виявляти та затримувати порушників прикордонного законодавства.

Варто зазначити, що у  порівнянні з аналогічним періодом минулого року, протягом літа та осені 2017 року кількість затриманих нелегальних мігрантів збільшилась на 80 %. Так, якщо за червень-листопад 2016 року затримано 161 незаконного мігранта, то цьогоріч цифра сягнула 289 затриманих нелегалів. Також варто додати, що для протидії переміщенню нелегалів через кордон прикордонники тісно взаємодіють з іншими правоохоронними та взаємодіючими органами, а також зі своїми європейськими колегами у рамках спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2017».

Джерело