Перший заступник Секретаря РНБО України відвідав з візитом Державу Кувейт

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський відвідав з візитом Державу Кувейт.

У рамках візиту відбулася зустріч О. Гладковського з Начальником Генерального Штабу Збройних сил Кувейту генералом М. Аль-Хедром, під час якої сторони підкреслили важливість співпраці у військово-технічній сфері та наголосили на необхідності її подальшої активізації.

Під час зустрічі Першого заступника Секретаря РНБО України з керуючим директором Кувейтської інвестиційної адміністрації Фаруком Аль-Бастакі було було обговорено питання щодо можливості залучення кувейтських інвестицій в економіку України.

Окрім того, О. Гладковський зустрівся з першим заступником МЗС Кувейту Х. Аль-Джараллою, під час якої висловив вдячність за сприяння в проведенні виставки озброєнь та техніки українського виробництва в Кувейті.

Представникам оборонних відомств Кувейту було продемонстровано, зокрема, безпілотний багатофункціональний бронетранспортер «Фантом-2», ПТРК «Скіф» з керованими ракетами, та легкий переносний ракетний комплекс «Корсар». Також відбувся демонстраційний політ багатоцільового транспортного літака Ан-178.

«Радий констатувати, що представники оборонних відомств Кувейту виявили живий інтерес до нашого літака АН-178. Українська сторона готова розпочати перемовини щодо співпраці у цьому напрямку, як щодо продаж, так і щодо спільного виробництва. Окрім цього, вважаю надзвичайно перспективним ринок Кувейту для розвитку співробітництва у військово-технічній сфері, починаючи із бронетанкової галузі та високоточного озброєння, і закінчуючи масштабними авіаційними проектами», – зазначив О.Гладковський.

Джерело