Президент Світового банку та в.о. Міністра охорони здоров’я відвідали медзаклади Києва

В.о. міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун разом із Президентом Групи Світового банку Джим Йонг Кімом відвідали медичні заклади Києва.

У рамках дводенного візиту Президента Групи Світового банку Джим Йонг Кіма в.о. міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун відвідали клінічну лікарню № 15 та Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Подільського району Києва, щоб ознайомитися із просуванням змін у медичній сфері.

Мета візиту Президента Групи Світового банку – обговорення порядку денного реформ в Україні та підтвердження підтримки Світового банку для прискорення економічного зростання та поліпшення якості життя людей.

“Світовий банк неодноразово підтримував Україну на шляху до прийняття медичної реформи й готовий надалі допомагати поліпшувати систему охорони здоров’я,” – зазначила в.о. міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун.

Джим Йонг Кім зустрінеться з Президентом Петром Порошенком, Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, іншими членами уряду України, представниками громадянського суспільства, лідерами приватного сектору, а також із депутатами Парламенту. Вони обговорять шляхи прискорення реформ у сфері сільського господарства, охорони здоров’я, пенсійного забезпечення, енергетики, банківського сектору та боротьби з корупцією в Україні задля поліпшення життя людей, підвищення конкурентоспроможності країни та створення нових робочих місць.

Разом із Прем’єр-міністром паном Гройсманом доктор Кім візьме участь у спеціальному заході «Україна: інновації та можливості». Під час цього заходу, що об’єднає молодь, підприємців і лідерів громадської думки, обговорюватимуться інновації та перспективи, які може запропонувати сучасна Україна, а також те, як найкраще підготувати людей до професій майбутнього.

Світовий банк нещодавно схвалив Концепцію партнерства з Україною на 2017–2021 роки, яка забезпечить підтримку зусиль країни щодо досягнення сталого економічного відновлення на благо всього населення України.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я України у співпраці з Світовим Банком втілює проект «Поліпшення здоров’я на службі у людей», який спрямований на підтримку реформування системи охорони здоров’я. Проект працює у 8 областях України та виконує такі завдання як боротьба з неінфекційними захворюваннями з приділенням особливої уваги профілактиці, поліпшення якості та ефективності медичної допомоги, оптимізація та реструктуризація лікарень і амбулаторних послуг вторинного рівня.

Джерело