Поліція Київщини затримала жінку, яка упродовж 3-х тижнів “мінувала” Вишгородську ГЕС

Телефонним терористом виявилася 60-річна уродженка Хмельницької області, яка тимчасово підробляла продавцем на одному зі столичних ринків. Тривожні дзвінки здійснювала у вихідні дні, із різних столичних таксофонів. Всі свої злочинні дії фіксувала у блокноті.

Співробітники Вишгородського відділу поліції Київщини спільно з СБУ провели низку оперативно-розшукових дій та затримали зловмисницю під час здійснення чергового дзвінка.

Щоразу, під час обстеження вибухотехніками та слідчо-оперативною групою вказаної «мінером» території, жодних вибухових пристроїв виявлено не було. Загалом для перевірки зазначеної інформації були задіяні вибухотехніки, експерти-криміналісти з використанням службової собаки, працівники служби з надзвичайних ситуацій, служби безпеки України та медики.

На даний час підозрювану затримано. Вона зізналася у скоєному. Триває комплекс слідчих дій. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує до 8 років позбавлення волі.

Джерело

Автор