Грузинські парламентарі ініціювали вшанування громадян України та Грузії, загиблих за незалежність двох держав

Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з делегацією грузинських парламентарів, очолюваною керівником групи дружби з Україною, членом Комітету з питань європейської інтеграції Парламенту Грузії Георгієм Мосідзе.

Іванна Климпуш-Цинцадзе привітала інтенсифікацію взаємин наших держав після візиту до Грузії Президента України Петра Порошенка, а також зазначила, що українська сторона покладає великі надії на візит до Грузії Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана найближчим часом. «На додачу до тісної співпраці в галузі туризму, в культурі і політичній площині нам треба звернути більше уваги на економічне співробітництво, зокрема, забезпечити більше зростання товарообігу між державами», – сказала Віце-прем’єр-міністр.

Георгій Мосідзе повідомив, що 17-19 січня 2018 року Україну відвідає Спікер Парламенту Грузії. Сторони обговорили актуальні питання співпраці в частині європейської інтеграції обох держав, а також координацію зусиль в міжнародних організаціях, зокрема, щодо забезпечення подальшої ізоляції Росії через її агресивну політику щодо сусідніх держав.

«Лінія фронту в Східній Україні є також лінією фронту і для Грузії. Грузини, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України, загинули також і за майбутнє Грузії», – наголосив Георгій Мосідзе після відвідин зони бойових дій на Сході України.

Іванна Климпуш-Цинцадзе підтримала ініціативу грузинської сторони про спорудження в обох країнах пам’ятних знаків українцям, які загинули за незалежність і територіальну цілісність Грузії, та грузинам, які віддали життя за незалежність і територіальну цілісність України.

Присутній на зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе подякував Україні за допомогу в гасінні лісових пожеж у Грузії цьогоріч. Своєї чергою Віце-прем’єр-міністр високо оцінила допомогу Грузії з прийому українських дітей, які постраждали внаслідок агресії РФ, а також у лікуванні та реабілітації поранених військових ЗСУ.

Джерело

Автор