«Гаврилівський птахівничий комплекс» ТОВ «Комплекс Агромарс» позапланово перевірять

Держпродспоживслужба здійснить позапланову перевірку філії «Гаврилівський птахівничий комплекс» ТОВ «Комплекс Агромарс» (Київська область) на предмет дотримання законодавства про поводження з побічними продуктами тваринного походження, не призначених для споживання людиною.

Позаплановий захід контролю планується здійснити на звернення громадянина, який поскаржився на утворення поблизу села Гаврилівка, що на Київщині, звалища з яєць та залишків тваринного походження (птиці) та сморід, який утворюється через гниття зазначеної продукції. Він звернувся до Держпродспоживслужби з проханням вжити відповідних заходів з ліквідації ситуації стихійного звалища побічних відходів тваринного походження.

Інспектори Держпродспоживслужби спільно з представниками місцевої влади оглянули місце звалища та виявили досить велику кількість відходів, які займають значну площу. Також було встановлено, що на даній території здійснює діяльність з вирощування курей бройлерів та виробництва м’яса курячого філія «Гаврилівський птахівничий комплекс» ТОВ «Комплекс Агромарс».

Враховуючи ці факти, Держпродспоживслужба направила відповідні матеріали Державній регуляторній службі України для отримання погодження позапланової перевірки зазначеного суб’єкта господарювання.

Джерело

Автор