Поліція у Києві зупинила автомобіль, із якого зловмисники викинули гранати (фото)

Подія сталася на околиці міста. Вилучені предмети направили на експертизу.

Під час відпрацювання Святошинського району у рамках операції «Зброя та вибухівка» близько 22:30 на Кільцевій дорозі група швидкого реагування поліції звернула увагу на автомобіль «Шевроле»: щойно у салоні машини помітили службове авто, викинули щось на вулицю. Згодом виявилося, що це – предмети, схожі на гранати. Поліцейські зупинили «Шевроле» разом із 43-річним водієм та двома пасажирами, 1987 та 1974 років народження.

Фахівці-вибухотехніки на місці події вилучили гранату РГД-5 з вкрученим запалом УЗРГМ та саморобний вибуховий пристрій «Хацабка», який складається з пострілу і запалу. Підозрілі предмети направили на експертизу.

Слідчо-оперативна група задокументувала правопорушення. Кримінальне провадження розпочали за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці проводять слідчі (розшукові) дії, аби встановити, де зловмисники взяли і з якою метою зберігали вибухові предмети. Їм загрожує до семи років ув’язнення.

Джерело