Українські та молдовські прикордонники виявили з обох боків кордону майже кілометр спиртопроводу (фото)

Поліетиленовий трубопровід завдовжки 460 метрів виявили поблизу н.п. Козлів, що на Вінниччині, прикордонники відділу «Лядова» Могилів-Подільського загону за кілька метрів від берега Дністра. Він був прикопаний на глибину 30 см. Зазвичай такі конструкції трубопроводів зловмисники використовують для незаконного переміщення спирту через державний кордон.

У ході подальших спільних заходів за участю представників Прикордонної поліції Республіки Молдова на цьому ж напрямку було виявлено ще 500 метрів трубопроводу,  прокладеного з молдовського берега.

Під час перевірочних заходів вартові кордону встановили, «ділки» використати трубопровід не встигли, однак, за результатами спільної роботи сторонами було визнано факт підготовки до протиправної діяльності. Про знахідку вартові повідомили відповідні правоохоронні органи. Трубопроводи з обох сторін демонтовано та передано співробітникам ДФС.

Варто зазначити, що протягом п’яти років прикордонники Могилів-Подільського загону «виловили» з Дністра більше півтора десятка поліетиленових трубопроводів, а також виявили та вилучили понад 99,5 тисяч літрів спирту на суму близько 13 мільйонів гривень.

Джерело