Міненерговугілля розпочало роботу з розробки Концепції впровадження Smart Grid в Україні (фото, презентація)

Міненерговугілля в рамках співпраці зі Світовим банком залучено двох експертів з розвитку Smart Grid. Головним завданням Роберта Шлензака та Олександра Денисенка є допомога Міністерству у підготовці проектів Концепції впровадження Smart Grid в Україні до 2035 року та середньострокового Плану заходів з впровадження Smart Grid в Україні.

Наталія Бойко, відкриваючи зустріч, зазначила про зацікавленість України у вивченні європейського досвіду впровадження Smart Grid. Також анонсувала, що під час Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» планується докладно обговорити це питання – відповідний круглий стіл «Концепція Smаrt Grіd та необхідність впровадження елементів Smаrt Grіd-технологій в умовах реформування ринку електричної енергії» відбудеться 8 листопада.

У своїй презентації Роберт Шлензак окреслив досвід країн ЄС та проаналізовав основні передумови щодо необхідності впровадження Smart Grid, якими є підвищення безпеки постачання електричної енергії, підвищення конкурентоспроможності енергетичного ринку та забезпечення сталого розвитку енергетичного сектору.

Також у ході презентації обговорено правовий статус Smart Grid та впровадження енергетичних кластерів на прикладі Польщі.

Під час зустрічі представники ДП «НЕК «Укренерго» та енергопостачальних компаній наголошували на важливості застосування комплексного підходу під час впровадження Smart Grid. Також порушували питання впровадження «розумних» лічильників, створення необхідних баз даних та забезпечення ефективної комунікації зі споживачами.

Джерело

Додатково

Автор