Сергій Князєв відвідав у лікарні в Дніпрі поранених від вибуху гранати поліцейських (фото, відео)

Очільник Нацполіції приїхав подякувати пораненим поліцейським за службу та висловити свою підтримку їх родинам.

Старшому інспектору-криміналісту Олександру Чугрєєву було зачитано наказ про присвоєння позачергового звання підполковник поліції. Крім цього, всім постраждалим були вручені відзнаки. Сергій Князєв поспілкувався з лікарями щодо можливого перевезення деяких бійців до Києва для лікування та подальшої реабілітації. Їх рідним він пообіцяв усіляку підтримку та допомогу.

Голова Національної поліції України відзначив, на який ризик іде кожен поліцейський, заступаючи на службу.

«Коли поліцейський прибуває на місце виклику, він не може передбачити, що може на нього чекати. Тож головним завданням в підготовці поліцейських кадрів, я вважаю, є навчити особовий склад в будь-якій ситуації миттєво приймати рішення, щоб повертатися додому живими і здоровими», – зазначив Сергій Князєв.

Нагадаємо, що в ніч на 5 листопада на місці квартирної крадіжки було поранено п’ятьох поліцейських. В результаті вибуху гранати четверо поліцейських у складі слідчо-оперативної групи отримали значні осколкові поранення. Найбільше постраждав 40-річний поліцейський-водій Самарського відділення поліції Сергій Глушан. Сергій має більш як 20-річний стаж роботи в органах внутрішніх справ, тож після отриманої травми не розгубився, а швидко перев’язав поранену ногу. Його прооперували у лікарні Мечникова. Втрата крові була мінімальною, але, на жаль, праву нижню кінцівку лікарям довелося ампутувати.

Ще троє правоохоронців проходять лікування у 6-ій міській лікарні. Оперуповноважений Гамід Абдулали огли Расулзаде, старший інспектор-криміналіст Олександр Чугрєєв та слідчий Максим Іваницький отримали множинні осколкові поранення різних частин тіла. Їм надали лікарняну допомогу, життю поранених зараз нічого не загрожує.

Джерело