Міжнародні резерви України на 01 жовтня 2017 року становили 18 637.5 млн. дол. США (в еквіваленті)

Міжнародні резерви України на 01 жовтня 2017 року становили 18 637.5 млн. дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними – це максимум з початку 2014 року. Сьогодні резерви на 20% перевищують рівень початку поточного року. Зокрема, за підсумками вересня резерви зросли на 602 млн. дол. США або 3.3%.

Збільшенню обсягів резервів протягом минулого місяця сприяли надходження на користь Уряду від розміщення єврооблігацій у сумі 1 318.1 млн. дол. США.

Водночас з міжнародних резервів було спрямовано 165.6 млн. дол. США на валютні інтервенції, які Національний банк здійснював для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку під дією тимчасових факторів. У тому числі 69.0 млн. дол. США було спрямовано на продаж валюти через інтервенції у формі запиту найкращого курсу.

Також 521.4 млн. дол. США було спрямовано з резервів на платежі Уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. З них 505.4 млн. дол. США – з метою обслуговування і погашення суверенних єврооблігацій.

Станом на 01 жовтня обсяг міжнародних резервів покриває 3.7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку.

Довідково: Дані про міжнародні резерви та ліквідність в іноземній валюті складаються та поширюються щомісяця:
не пізніше 7-го дня місяця, наступного за звітним – попередні;
не пізніше 21-го дня місяця, наступного за звітним – уточнені.
Уточнені дані можна знайти за посиланням.

Джерело

Автор