Поліція Луганщини розслідує вбивство депутата Сєвєродонецької міськради (фото)

Тіло чоловіка поліцейські виявили сьогодні вночі. Цей факт слідчими кваліфікований як умисне вбивство. На місці працює слідчо-оперативна група.

2 листопада о 21.35 до Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення від дружини депутата міської ради Ірини Самарської. Жінка повідомила, що о 18.05 вона втратила зв’язок зі своїм 53-річним чоловіком Сергієм Самарським , який є депутатом Сєвєродонецької міської ради. Жінка також повідомила, що востаннє розмовляла з чоловіком о 17.20, коли він йшов додому.

Негайно на пошуки зниклого був піднятий особовий склад поліції, спецпідрозділи та додані сили. При обстеженні прилеглої до місця проживання зниклого території 3 листопада в 00.30 було виявлено тіло Сергія Самарського з ознаками насильницької смерті – розбитою головою.

Зараз на місці події продовжують працювати слідчо-оперативна група, кінологи, експерти-криміналісти, працівники інших підрозділів поліції. Проводяться першочергові слідчо-оперативні дії.

Правоохоронці розглядають кілька версій вчинення вбивства. Зокрема розглядається можливість вчинення вбивства через політичну діяльність потерпілого, а також скоєння розбійного нападу та ймовірне вбивство на підгрунті бізнесу, який чоловік він до свого обрання депутатом міськради.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Джерело


Додатково

Неподалік від тіла Самарського було виявлено ще один труп, – прокуратура

У Сєверодонецьку вбито депутата та власника місцевого видання Сергія Самарського

«Тридцать серебряников» Сергея Самарского

Кому вигідне вбивство сєвєродонецького голови БПП Самарського?