Правоохоронцями Донеччини попереджений теракт у Покровському районі (фото, відео)

Співробітниками Служби безпеки України, Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Донецькій області та прокуратури Донецької області затримано чоловіка, який за грошову винагороду намагався скоїти теракт у Покровському районі. При собі зловмисник мав пакет, в якому знаходилося майже 4 кілограми вибухівки та саморобний пристрій для її активації.

У червні поточного року на території електричної підстанції сел. Сергіївка відбувся вибух невідомого вибухового пристрою. Тоді робота станції порушена не була.

Правоохоронцями проводилися оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до теракту. В ході зазначених заходів була отримана оперативна інформація про те, що до скоєння цього правопорушення причетний 33-річний мешканець Краматорська.

За наявними даними найближчим часом чоловік мав намір довести свою справу до кінця. Правоохоронці не помилилися. Ввечері минулого дня на території станції правопорушник був затриманий. При собі він мав пакет, в якому знаходилося майже 4 кілограми вибухівки та саморобний пристрій для її активації.

Наразі правоохоронці з’ясовують повні обставини події.

Виявлена вибухівка вилучена та направлена на експертизу.

Правопорушник затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

Перевіряється причетність затриманого до діяльності незаконних збройних формувань.

Джерело

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією затримали у Покровському районі Донеччини диверсанта терористичної організації «ДНР» під час закладання вибухівки на об’єкті інфраструктури.

Правоохоронці встановили, що за вказівкою кураторів з ГУ Генштабу Міноборони РФ представники так званого «МГБ ЛНР» підібрали для здійснення терористичного акту мешканця Краматорська. З чоловіком були проведені спеціальні навчання з поводження з вибуховими пристроями та проведено відповідний інструктаж.

Диверсант отримав завдання підірвати одну з підстанцій, яка забезпечує безперебійну роботу залізниці у районі проведення антитерористичної операції. Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник здійснив попередній огляд території об’єкту, та затримали його під час закладання саморобного вибухового пристрою в еквіваленті 4,5 кілограма тротилу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Джерело