Робочий візит Президента України до Об’єднаних Арабських Еміратів (фото)

Україна та ОАЕ домовилися про безвізовий режим

За результатами переговорів Президента Петра Порошенка та Прем’єр-Міністра Об’єднаних Арабських Еміратів, правителя Емірату Дубай шейха Мухаммеда бін Рашида Аль Мактума було домовлено про безвізовий режим між двома державами.

Було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів про взаємне скасування візових вимог.

Це добра новина для українських туристів. Лише минулого року ОАЕ відвідало понад 112 тисяч українців.

Також було підписано Угоду про співробітництво у сфері культури між Кабінетом Міністрів України та Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів.

Підписання документа сприятиме розвитку співробітництва між Україною та ОАЕ в усіх сферах культури та мистецтва, обміну інформацією про заходи, спрямовані на захист та збереження національної культурної спадщини, а також популяризації національних культур України та ОАЕ.

Крім того, було підписано Меморандум про взаєморозуміння між ДКАУ та Космічним агентством ОАЕ у сфері дослідження космосу.

Документ передбачає розвиток взаємного промислового, наукового і технічного обміну в сфері дослідження космічного простору.

Джерело

 

На переговорах з Прем’єр-міністром ОАЕ досягнуто важливих результатів

Президент Петро Порошенко повідомив, що під час переговорів з Прем’єр-міністром ОАЕ, правителем Емірату Дубай шейхом Мухаммедом бін Рашидом Аль Мактумом було досягнуто низку важливих результатів.

Зокрема, досягнуто домовленість про двостороннє співробітництво у космічній сфері. «Це для нас надзвичайно важливо і є синергією потенціалів двох держав», – зауважив Глава держави у коментарі за результатами переговорів. Також було підписано Меморандум про співпрацю в культурній сфері, досягнуто домовленість про підтримку кримських татар з боку ОАЕ, підписано ще низку важливих документів.

«У мене є приємна новина для багатьох українців, які збираються відвідати ОАЕ. Сьогодні підписаний документ про скасування віз для українців», – повідомив Глава держави. Він нагадав, що лише минулого року 112 тис. українців відвідали цю країну і змушені були стояти в чергах для отримання віз.

Президент висловив сподівання, що вже в грудні, після обміну нотами, ця угода вступить в силу. «І українці зможуть вільно подорожувати у ще одну надзвичайно важливу і привабливу для нас країну. А цінність українського паспорту продовжує зростати», – наголосив Петро Порошенко.

Президент зауважив, що робота в цьому напрямку продовжиться. «Вже протягом декількох місяців побачите ще надзвичайно приємні новини з цього приводу», – додав він.

Джерело

 

Україна та ОАЕ активізуватимуть практичну взаємодію за низкою стратегічних напрямів співпраці

У ході робочого візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Віце-президентом, Прем’єр-міністром, Міністром оборони Об’єднаних Арабських Еміратів, правителем Емірату Дубай шейхом Мухаммедом бін Рашидом Аль Мактумом.

Глава Української держави підкреслив традиційно дружній характер відносин між Україною та Об’єднаними Арабськими Еміратами та висловив сподівання на підтримку еміратською стороною ініціатив України в рамках міжнародних організацій, спрямованих на захист її суверенітету та відновлення територіальної цілісності.

Шейх Мухаммед бін Рашид Аль Мактум підтвердив, що Об’єднані Арабські Емірати підтримують суверенітет та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах. Також було досягнуто домовленості про підтримку кримських татар з боку ОАЕ.

Петро Порошенко та Мухаммед бін Рашид Аль Мактум відзначили наявність значного потенціалу для активізації практичної взаємодії за низкою стратегічних напрямів співпраці, таких як енергетика, авіабудування, космічні дослідження, військово-технічне співробітництво.

Під час зустрічі було обговорено питання підготовки чергового засідання Міжурядової українсько-еміратської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яке планується провести у Києві.

Співрозмовники позитивно оцінили досягнуту домовленість про взаємне скасування візових вимог для громадян України і Об’єднаних Арабських Еміратів. Президент України відзначив актуальність подальшого покращення авіаційного сполучення між двома країнами з урахуванням розширення різноманітних двосторонніх контактів.

Петро Порошенко запросив шейха Мухаммеда бін Рашида Аль Мактума здійснити візит в Україну.

Джерело

Автор