МОЗ закликає громадян повідомляти про відсутність вакцин на місцях

Підвищення рівня охоплення імунізацією в Україні є питанням національної безпеки. Нагадуємо, що щеплення – єдиний дієвий спосіб захистити вашу дитину від інфекційних хвороб. Особливо зараз, коли в Україні реєструється такі небезпечні хвороби, як кір, кашлюк чи правець.

МОЗ щомісяця оновлює інформацію про залишки вакцин, що надаються державою безоплатно, в усіх регіонах.

Якщо ви побачили, що у вашому регіоні вакцина є, але у вашому закладі охорони здоров’я її немає, зверніться до органів управління на місцях.

Ми закликаємо регіони відповідально ставитися до розрахунків потреби вакцин, ефективно розподіляти препарати між лікувальними закладами, стежити за їх наявністю та вчасно звертатися в МОЗ України, якщо потрібних вакцин немає. Про відсутність вакцин просимо повідомляти і батьків – у нашій формі.

Нині всі вакцини наявні в регіонах України, окрім ін’єкційної вакцини для профілактики поліомієліту, яка закінчилася у 5 регіонах через неправильно сформований запит на закупівлю цих вакцин. Ми дозамовили ці вакцини. Зважаючи на тривалий цикл виробництва (18-24 місяців), а також дефіцит цих вакцин на світовому ринку, їх поява може зайняти певний час. Проте ЮНІСЕФ поставив закупівлю цієї вакцини для України у пріоритет.

Нагадаємо, що на сьогодні UNICEF Ukraine поставив в Україну 97% вакцин, закуплених за кошти держбюджету 2016 року. І продовжить закуповувати безпечні і якісні вакцини за кошти бюджету 2017 року.

Джерело