Благодійний фонд Джоан Роулінг Lumos на Житомирщині реформуватиме інтернати

Фундація Lumos, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба та Житомирська ОДА розпочинають пілотний проект з реформування інтернатів області, в рамках якого відбудеться офіційне підписання Меморандуму про співпрацю.

Семінар-тренінг «Впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки в Житомирській області» розпочнеться завтра, 31 жовтня, у конгрес-холі Житомирського інституту медсестринства. Початок о 10.30 год.

В рамках заходу Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба презентує пілотний проект деінституціалізації – реформування інтернатів, в яких живуть діти з неблагополучних сімей (майже 90% з усіх дітей в інституціях) та сироти (менше 10% з кількості усіх дітей в інституціях).

У відкритті семінару та підписанні Меморандуму також візьмуть участь Міністр соціальної політики Андрій Рева, Голова Фундації Lumos в Європі (Великобританія) Ірина Маланчук, Керівник напрямів Деінституціалізація і Децентралізація  проекту EDGE (Канада) Арсеній Положій.

Після офіційного підписання Меморандуму відбудеться прес-брифінг.

Семінар-тренінг проходитиме впродовж трьох днів до 2 листопада для директорів інтернатних закладів, дитячих-будинків-інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, представників служб у справах дітей РДА та міських рад області.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: (0412) 47 46 25, 096-819-98-33, або на e-mail: obl_info@ukr.net.

Довідково: Технічну, експертну та методичну допомогу у реалізації пілотного проекту на Житомирщині надасть Фундація Lumos, заснована Джоан Роулінг для сприяння припинення інституціалізації дітей по всьому світові. До цього Фундація працювала з Болгарією та Молдовою, де нині вже майже повністю зникли інтернати. Тепер Lumos допоможе Україні з реформою деінституціалізації, яка розпочалась влітку цього року.

Координуватиме пілотний проект Національний офіс з реформи деінституціалізації при Уповноваженому Президента України з прав дитини, що створений за підтримки канадського проекту EDGE.

Джерело