Упродовж дня виборів поліція відкрила 10 кримінальних проваджень

З них 4 – за фактом підкупу виборців. Усього в рамках цього виборчого процесу до поліції надійшло 207 повідомлень, з яких 136 – у день проведення виборів.

Станом на 20-ту годину 29 жовтня на території держави завершилися місцеві вибори, які проходили на 1920 виборчих дільницях.

Усього в рамках цього виборчого процесу до органів Національної поліції надійшло 207 повідомлень про різні події, з яких 136 – у день проведення виборів. Переважна більшість повідомлень була пов’язана з порушенням ведення передвиборної агітації та підкупом виборців. За кожним із цих фактів поліцією проводиться детальна перевірка.

Відомості стосовно 10 фактів із загальної кількості повідомлень внесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. З них чотири – за фактами підкупу виборців, ще по 2 – за фактами незаконного використання виборчих бюлетенів, а також умисного знищення або пошкодження майна. Крім того, зафіксовано по одному факту спричинення легких тілесних ушкоджень і перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Найбільш резонансним інцидентом став напад на одну з виборчих дільниць на Дніпропетровщині. Так, близько 18.30 на виборчій дільниці, що розташована в селі Майське Синельниківського району, невідомі особи пошкодили внутрішнє обладнання дільниці, побили вікна та закидали приміщення піротехнічними засобами. Після вчинення цих дій правопорушники на транспортних засобах зникли у невідомому напрямі. Під час нападу два працівника поліції отримали тілесні ушкодження.

Після проведення невідкладних заходів правоохоронці затримали групу осіб зі зброєю, ймовірно причетних до нападу на виборчу дільницю. Затриманих доставлено до відділу поліції – для з’ясування усіх обставин.

Наразі вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів передбачених статтями 296 (Хуліганство), 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) та 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у зв’язку з проведенням місцевих виборів поліція працювала в посиленому режимі. По всій державі безпеку виборців забезпечували понад 4 тисячі поліцейських.

Джерело

 

На Дніпропетровщині за напад на виборчу дільницю поліція затримала 24 особи.

У правопорушників поліцейські виявили велику кількість зброї. Розпочато кримінальне провадження за ст. 157 КК України.

Після вчинення протиправних дій зловмисники на семи автомобілях намагались втекти. Поліцейські встановили їх місцезнаходження у результаті успішної реалізації оперативного плану «Перехоплення».

На посту автомобілі були зупинені. Особи, які перебували в автомобілях доставлені до Синельниківського відділення поліції. Під час огляду їх автомобілів поліцейські виявили велику кількість зброї.

Дії затриманих кваліфіковано за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права). За вчинення цього кримінального правопорушення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до 12 років. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині під час охорони публічної безпеки на виборчій дільниці постраждали двоє поліцейських.

Джерело

Автор