Президент затвердив ратифікацію міжурядових документів про співпрацю України з Хорватією, Латвією та Туреччиною

Президент Петро Порошенко підписав закони щодо ратифікації міжурядових угод України з Хорватією, Латвією та Туреччиною про співпрацю у сферах захисту інвестицій, міжнародних перевезень та здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей працівників дипломатичних представництв.

Глава держави підписав Закон України «Про ратифікацію Додаткового Протоколу між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про сприяння та взаємний захист інвестицій».

Документ передбачає надання інвесторам України та Хорватії режиму найбільшого інвестиційного сприяння, включаючи посилення заходів захисту інвестицій та застосування міжнародно-визнаних процедур врегулювання суперечок між інвесторами.

Водночас, Закон містить заяву української сторони щодо не застосування положень Угоди на тимчасово окупованих українських територіях, оскільки Україна не зможе гарантувати ефективний контроль і захист інвестицій на цих територіях поки не буде повністю відновлено українську юрисдикцію над ними.

Президент також підписав Закон України «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Латвійської Республіки про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей працівників дипломатичних представництв та консульських установ».

Документом передбачено право здійснювати оплачувану діяльність членами сімей українських та латвійських працівників дипломатичної служби на території України та Латвії.

Крім того, Глава держави підписав Закон України «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про міжнародні комбіновані перевезення».

Реалізація Угоди дозволить спростити умови транспортування вантажів із використанням різних видів транспорту, зокрема автомобільного, залізничного та/або водного.

Документ сприятиме розвитку співробітництва у сфері міжнародних комбінованих перевезень і залученню додаткових вантажопотоків, що дасть змогу ефективніше використовувати потенціал транспортних інфраструктур обох країн.

Джерело