Розпочато провадження відносно службових осіб Нацкомісії за необґрунтоване завищення тарифів

Прокуратурою Дніпропетровщини розпочато провадження відносно службових осіб Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, через дії яких населення переплатило за комунальні послуги майже 53 млн грн.

Прокуратурою Дніпропетровської області розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (НКРЕКП), за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Встановлено, що вказані особи всупереч діючому законодавству затвердили структуру тарифу на послуги з тепловодопостачання комунальних підприємств Дніпропетровської області, з безпідставним включенням до неї інвестиційної складової, банківських послуг та завищених сум прибутку, таким чином зависивши тарифи для населення.

Внаслідок таких дій протягом 2014-2016 років жителі регіону безпідставно сплатили кошти в рахунок оплати за надані комунальні послуги на загальну суму майже 53 млн грн. Як повідомлялось раніше, за необґрунтоване завищення тарифу та послуги тепловодопостачання для населення на лаві підсудних опинилися керівники та посадовці чотирьох комунальних підприємств Дніпропетровщини: МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі», КП «Павлоградтеплоенерго», ДП «Криворіжтеплоцентраль» та КП «Кривбасводоканал».

Джерело