Мінрегіон доручив областям розробити регіональні мережі сучасних сільських медамбулаторій

25 жовтня 2017 року під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе відбулась чергова відеонарада з регіонами в режимі онлайн, за підсумками якої Мінрегіон доручив областям розробити регіональні мережі сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості.

Про це повідомив заступник міністра на своїй сторінці у Facebook.

«До кінця наступного тижня чекаємо від областей пропозиції щодо створення мережі сучасних сільських медамбулаторій. У бюджеті на це вже закладено 4 млрд гривень. Маємо паралельно запускати усі процеси, щоб не затягувати час і в наступному році вже мати реальний результат», — сказав він.

За словами Парцхаладзе, наразі спільно з великою командою фахівців та експертів – спеціалістів із міністерств, інших відомств та міжнародних партнерів розробляється проект рекомендацій щодо створення сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості, якими зможуть користуватися всі бажаючі в регіонах для їх створення на місцях.

Нагадаємо, у цьому році Мінрегіон спільно з профільними міністерствами, відомствами та міжнародними організаціями розпочав реалізацію 4-х важливих проектів для громадян України:

  • створення Нового Освітнього Простору НОП у рамках Нової Української Школи;
  • створення сучасних центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) у рамках реформування у сфері адміністративних послуг;
  • створення сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості;
  • створення центрів безпеки громадян у громадах.

Джерело