Про справу Баті-Лихоліта

У США, Британії або Німеччині Генерального прокурора який приїхав на суд, зробив промову на захист звинуваченого і пообіцяв віддати справу на дослідування, уже звільнили б з посади і розпочали службове розслідування. Тобто – саме за те, що зробив генпрокурор Луценко на суді Баті-Лихоліта.

Бо, нагадаю, Батю-Лихоліта звинувачують у:

  • викраденні людей;
  • викраденні і використанні крадених іномарок;
  • підбурюванні до вбивства власних же підлеглих;
  • шантажі та здирництві.http://www.gp.gov.ua/ua/news.html

    Чи можу я повірити в те, що таке МОГЛО бути? Так, можу. З того що я бачив на фронті сам і чув від бійців”Айдару” з якими перетинався – можу.

    Але – є деталь.

    Більшість потерпілих – особи, наближені до мера Северодонецька Валентина Казакова. Існує чимало відеоматеріалів та показань свідків, які свідчать, Казаков – прибічник ДНР, один з винуватців захоплення міста терористами і противник України та всього українського.

    http://deniskazansky.com.ua/delo_liholita/

    Виправдовує все це Батю-Лихоліта? Формально – ні. Ніхто не давав йому права займатися здирництвом, крадіжками та викраденням людей. Якщо хтось не згоден – хай наведе умови, за яких я можу вважати його власні слова і дії доказом ворожості до України і на цій підставі заволодіти його майном.

    А неформально… По совісті…

    Я пам’ятаю ті дні. Я пам’ятаю, як бісилося російське телебачення і які новини приходили з Донбасу. Я пам’ятаю як волонтери слали одну машину за другою бо з фронту неслося одне й те саме “в нас нема… нема… нема…”

    Терористи були шикарно забезпеченні і для них не існувало законів. А в нас ішлося про існування держави. Про те – аби ті захисники були якось нагодовані, вдягнені і забезпечені.

    І захистили. Зупинили.

    Очевидно, в справі Баті-Лихоліта не все однозначно. Треба розібратися, чи не збрехали “потерпіли”? Чи не йдеться про звичайну вендетту, а може й гірше? А якщо злочини й мали місце – треба розглянути всі обставини. Ретельно розглянути.

    Ситуація нестандартна і потребує нестандартних кроків. Генеральний прокурор показав готовність до таких кроків. Від його попередників я подібних кроків не пригадую.

    Хоча переконаний, в разі зміни влади, Юрію Луценку цей крок закинуть як службовий злочин. І будуть праві.

    Формально.

Автор