МІП проводить тренінги для спецслужб з протидії ворожій пропаганді

4 жовтня 2017 року в одній з військових частин Сил спеціальних операцій Збройних сил України відбувся перший тренінг із організації та проведення інформаційних заходів у контексті гібридної агресії проти України, організований Міністерством інформаційної політики України та командуванням ССпО ЗСУ.

Заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін розповів офіцерам про форми та методи протидії російській пропаганді та так званим «фейковим технологіям».

«Оскільки дезінформаційні заходи в українському інформаційному просторі вчиняються не справжніми ЗМІ, а відносяться до сфери роботи спецслужб, на них має бути адекватна та кваліфікована відповідь», – зазначив заступник Міністра та на прикладі кількох уже розвінчаних фейків, інспірованих ФСБ РФ, продемонстрував поетапне використання медіа в розповсюдженні фейкової інформації.

МІП і ССпО розглядають можливість проведення подібних інформаційних тренінгів на регулярній основі.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики України спільно з проектом ЄС «Association4U» створили брошуру про розпізнавання фейків. Проект створено для підвищення інформаційної грамотності населення.

Джерело

Автор