Канада готова надати технічну допомогу для реалізації реформи у сфері надрокористування

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак зустрівся з делегацією з провінції Альберта (Канада). Під час зустрічі сторони обговорили можливість підтримки реформи у сфері надрокористування.

Остап Семерак зазначив, що повне реформування законодавства у сфері надрокористування є одним із пріоритетних напрямків діяльності Мінприроди.

«Ми розраховуємо, що реалізація цієї реформи дозволить значно підвищити ефективність геологорозвідувальних робіт і збільшить мінерально-сировинний потенціал, що у результаті приведе до поліпшення інвестиційного клімату в Україні», – сказав у ході зустрічі Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Сторони обговорили визначені пріоритети реформи у сфері надрокористування, які розроблялися за підтримки європейських експертів та домовилися про залучення до цього процесу канадських експертів.

Крім того, з огляду на успішний міжнародний досвід провінції Альберта (Канада) у підтримці реформ в інших країнах, сторони також домовилися про надання Мінприроди технічної допомоги для успішної реалізації цієї реформ.

Нагадаємо, раніше робоча група з питань реформування відносин у сфері надрокористування розглянула перший пакет законодавчих змін, запропонованих Мінприроди,  щодо реформування галузі надрокористування.

Крім  того, Мінприроди також ініціює створення в Україні єдиного Державного реєстру геологічної інформації з метою спрощення ведення бізнесу та стимулювання залучення інвестицій до цієї цієї сфери економіки.

Джерело

Автор