Апеляційний суд поновив патрульного Леоніда Гончарука на посаді (фото, відео)

Сьогодні, 25 жовтня, в Апеляційному суді Івано-Франківської області відбулося слухання у справі патрульного Леоніда Гончарука.

Правоохоронець оскаржив рішення першої інстанції про тимчасове відсторонення його від виконання службових обов’язків на два місяці за нібито перевищення службових повноважень при затриманні екс-полковника міліції.

Судді прийняли рішення задовольнити скаргу Леоніда Гончарука скасувати ухвалу міського суду про відсторонення його від службових обов’язків. Лейтенант приступив до виконання своїх службових обов’язків.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що рішення суду про усунення франківського патрульного з посади – необґрунтоване.

Поліцейські під час патрулювання зупинили водія за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Ним виявився колишній полковник міліції, брат якого працівник прокуратури. Суд визнав провину звинуваченого за статтями 130 та 185 – кермування у нетверезому стані та непокору поліції. Але останній поскаржився, що патрульні зламали йому мізинець при затриманні.

«Якщо патрульний поліцейський, гвардієць або прикордонник застосовує силу і припиняє злочин, кожен винний повинен бути покараний. Не важливо, чи це впливовий колишній міліціонер, прокурор або суддя», – зазначив Арсен Аваков.

Міністр нагородив Леоніда Гончарука нагрудним знаком «За відвагу в службі» за врятоване людське життя. Саме екіпаж лейтенанта Гончарука, 5 липня, врятував життя чоловіку, який намагався повіситися на власному балконі. Тоді патрульні встигли вибити двері на балкон та втягнути чоловіка до квартири.

 

Джерело