СБУ затримала інформаторку терористів «ЛНР» поблизу лінії розмежування (відео)

Інформаторка мала передавати дані про підрозділи Збройних Сил України, чисельність правоохоронців у населених пунктах Новоайдарського району. Оперативники спецслужби задокументували, що вона неодноразово виходила на зв’язок з куратором та передавала інформацію.

Співробітники Служби безпеки України затримали у районі проведення антитерористичної операції інформаторку так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР».

Правоохоронці встановили, що жінка під час візиту в особистих справах до тимчасово окупованих територій була затримана терористами. Їй висунули сфальсифіковані звинувачення у підготовці диверсій проти «молодой республики». Для зняття «звинувачень» бойовики запропонували жінці повернутися на контрольовану українською владою територію Луганщини та розпочати збір інформації про сили АТО.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, спільниці терористів оголошено про підозру в скоєнні злочину. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Джерело

Автор