У Хорошівському районі Житомирщини відкрили міст, на який жителі чекали майже 10 років (фото, відео)

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відкрив міст над річкою Ірша в селі Рижани Житомирської області. Міст було виведено з експлуатації ще 2010 року, його реконструкцію було розпочато 2012 року. Під час робочої поїздки до Житомирської області у квітні 2017 року Міністр інфраструктури України пообіцяв, що до кінця поточного року реконструкцію мосту буде завершено і міст буде відкрито.

«Ми пообіцяли, що в цьому році будемо відновлювати не тільки автошляхи, а й мости. Відкриття мосту в с.Рижани – приклад того, що ми не тільки даємо обіцянки, а й виконуємо їх. Фактично 7 років люди жили без мосту, користувалися об’їзними шляхами. В цьому році ми виділили більше 5 млн гривень на завершення реконструкції мосту і відкрили його. Це подія не тільки для жителів села, а й для всієї Житомирської області. Цьогоріч в Україні буде відновлено близько 80 мостів», – наголосив Володимир Омелян.

«З наступного року вступає в дію Дорожній фонд, і ми нарешті будем мати чіткий бюджет на весь поточний рік і розуміння, які кошти будуть надходити на ремонт існуючих та будівництво нових автошляхів, на відновлення мостів, на дорожню безпеку на подальші роки. Це величезний крок вперед, це абсолютно інший механізм, який повинен використовуватись на благо платників податків, бізнесу та українських громадян», – додав очільник Міністерства.

У відкритті мосту також взяв участь Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та Народний депутат України Павло Дзюблик.

Фото © Мінінфраструктури та Житомирської ОДА

Джерело

Автор