Мін’юст продовжує роботу над новаціями для забезпечення українців зручними сервісами

Міністерство юстиції продовжує запроваджувати новації, які забезпечують захист прав громадян, відкритість влади і створюють зручні сервіси для українців. Про це, коментуючи результати роботи Міністерства юстиції за 9 місяців поточного року, повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Я особисто взяв на себе відповідальність реформувати систему органів юстиції, зробити її прозорою та доступною для українців, гарантувати нашим громадянам захист їхніх прав та доступ до державних сервісів без черг, хабарів, бюрократії. Команда міністерства запровадила у своїй роботі принцип «Сказано-Зроблено» і успішно його реалізовує», – заявив очільник Мін’юсту.

Міністерство юстиції кілька років поспіль вважається лідером серед державних структур у напрямку запровадження сучасних підходів і методів роботи. Зокрема, триває розвиток онлайн сервісів Мін’юсту, а проект «Онлайн будинок юстиції» вже запущено на всеукраїнському рівні.

Окрім того, доступ до послуг міністерства можна отримати на єдиному державному порталі poslugy.gov.ua. Створені Урядом та Мін’юстом в усіх куточках країни антирейдерські аграрні штаби вже зупинили десятки конфліктів та спроб захоплення земель чи збіжжя. Проти рейдерів відкрито 15 кримінальних справ.

«Наша система електронних торгів арештованим майном, які нині називається «OpenMarket», перейшла на найсучаснішу технологію збереження і захисту інформації «Blockchain» та першою у світі використала дану новацію для проведення відкритого аукціону. У планах – переведення на цю систему всіх реєстрів Мін’юсту», – зазначив Міністр юстиції.

Він нагадав, що минулого року Україна першою серед європейських країн зобов’язала підприємства вказувати своїх реальних власників. Цього року було зроблено наступний крок – наша країна першою в світі приєдналася до ініціативи щодо передачі інформації про кінцевих бенефіціарів українських компаній до глобальної бази власників бізнесу.

Також активно запроваджується реформа системи примусового виконання судових рішень, завдяки якій кількість виконаних судових рішень збільшилася з 5 до 18%.       Запущено всеукраїнський правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» та відкрито другий контакт-центр системи безоплатної правової допомоги, оператори якого цілодобово та безкоштовно надають юридичні консультації українцям.

«Та найголовніше – ми домоглися значного розширення категорій громадян, які мають право на безоплатну правову допомогу. З початку року безкоштовний адвокатський захист можуть отримати всі бійці АТО по всім питанням, тимчасово переміщені громадяни, а також малозабезпечені з доходом менше 2 прожиткових мінімумів. Ми не зупиняємося і далі запроваджуватимемо новації, яких потребують громадяни. Це зміни, які стосуються мільйонів українців. Це зміни, які забезпечують сталий розвиток суспільства і держави»,  – резюмував міністр юстиції Павло Петренко.

Результати роботи Міністерства юстиції за 9 місяців 2017 року

Автор