Робитиму все від мене залежне, щоб нарешті на українську землю прийшов мир – Президент в Авдіївці (фото)

Президент Петро Порошенко поспілкувався із мешканцями Авдіївки та наголосив, що місто стало символом стійкості українського духу, символом єдності українського народу.

«Я буду робити все від мене залежне, щоб нарешті на українську землю прийшов мир. Мир, якого конче потребує Україна», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що необхідно зробити все для того, щоб примусити агресора вивести окупаційні війська, забрати зброю, артилерію і військову техніку, роззброїти незаконні формування та дати українським військам вийти на кордон.

Він нагадав, що у 2015 році виступив з пропозицією щодо миротворців ООН на Донбасі.

Президент підкреслив, що у 2017 році абсолютна більшість країн ООН Україну підтримують.

«Я все роблю для того, щоб миротворці були на Донбасі. І це означає, що на Донбасі припинять стріляти. Це означає, що ми з вами, спільними зусиллями принесли мир на Донбас», – сказав він.

За словами Президента, миротворці зможуть взяли під контроль і неконтрольовану ділянку української-російського кордону, щоб знову не заходили війська, не завозились боєприпаси, танки. «Щоб авторитет ООН і сила Ради безпеки ООН гарантували нам, що люди зі зброєю більше не будуть обстрілювати ні українських воїнів, ні українських цивільних», – зазначив Глава держави.

Президент подякував мешканцям міста, куди останнім часом приїжджають багато іноземних делегацій. «Ви робите надзвичайно важливу справу – формуєте фантастичний образ українців в світі», – додав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що другим етапом є повернення українського суверенітету на всю окуповану територію. Він зазначив, наскільки це важливо стало для Авдіївки. Президент нагадав як взимку 2016-17 року місто залишилось без світла, тепла, газу і води. Петро Порошенко зазначив, що окупанти розраховувати на те, що Авдіївку буде евакуйовано і місто залишиться їм. «А Авдіівка навпаки стала символом українського народу. Кожен намагався зробити те, що від нього залежить: наметове містечко, кухні, місця для обігріву. І з ризиком для життя зробити все можливе, щоб відновити енергопостачання», – нагадав Петро Порошенко. Він наголосив, що відтоді було налагоджено незалежне енергопостачання міста.

Глава держави наголосив на важливості виконання його доручення щодо відновлення інфраструктури міста. Президент також поінформував про прийняття рішень Верховної Ради про запровадження пенсійної реформи, продовження судової реформи, реформування медичної галузі.

Джерело