Український воїн є гарантом незалежності нашої держави – Президент в Авдіївці (фото, відео)

Президент Петро Порошенко наголошує, що українська армія повністю змінилась за три роки, а українські воїни є гарантами незалежності Української держави.

«Я хочу сказати, що українська армія кардинально змінилася. Ми маємо інше речове забезпечення, харчове забезпечення», – сказав Глава держави під час відвідування 72-Ї бригади в Авдіївці.

«Та не лише це складає силу українського війська. В першу чергу – це український воїн. Воїн, який воює за свою землю, не віддаючи жодного клаптика ворогу. Воїн, проти якого виявилися неефективними російська пропаганда і технології гібридної війни. Воїн, який демонструє найкращі зразки вірності присязі, мужності і героїзму», – підкреслив Петро Порошенко.

Верховний Головнокомандуючий наголосив: «Саме сьогодні, тут ми з вами демонструємо, що таке українське військо. Саме сьогодні я тут, як Президент, хочу подякувати воїнам за зразкове виконання поставлених завдань».

«Ви є гарантом незалежності нашої держави. Вам сьогодні вірить український народ. Вас боїться ворог», – сказав Глава держави та висловив впевненість, що цю високопоставлену планку українського воїнства буде втримано.

Петро Порошенко подякував військовослужбовцям славетних 72-ї, 14-ї, 92-ї,53-ї бригад за блискуче виконання поставлених ним, а також Міністром оборони завдань.

«Не лише Авдіївка, але кожна зона вашої відповідальності стала символом цієї мужності. Авдіївку, промку сьогодні вже не треба перекладати на жодну мову світу. Вона доєдналася до таких символів, як Донецькій аеропорт і багатьох інших позицій, де славетне українське військо утримало свої позиції і продемонструвало славу українського воїнства», – підкреслив Президент.

Він зауважив, що 72-гу бригаду дуже добре знають і Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, і народний депутат Марія Іонова, які майже щомісяця знаходять можливість відвідати українських воїнів.

Глава держави нагадав, що славетна історія підрозділу розпочалась ще 2014-го року зі звільнення Маріуполя, яке було розпочато 4-б ротою 2-го бальйону 72-Ї бригади, а український офіцер з позивними «Орел» є вже всесвітньо відомим.

Президент зауважив, що найближчим часом підрозділи повернуться у місця своєї постійної дислокації, на яких їх чекають – на Волині, в Білій Церкві, Чугуєві, Сєвєродонецьку. «На вашу заміну приходять інші бригади, які будуть міцно тримати ваші позиції», – переконаний Глава держави.

Президент передав сертифікати для преміювання найкращих військових бригади.

Джерело

 

Президент нагородив 31 військовослужбовця державними нагородами.

Під час поїздки в Авдіївку Донецької області Президент Петро Порошенко вручив нагороди військовослужбовцям, які захищають Україну.

Президент нагородив військових за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час бойових дій та при виконанні службових обов’язків.

Зокрема, сім бійців були відзначені орденом Богдана Хмельницького III ступеня, 12 військовослужбовців отримали з рук Верховного Головнокомандувача орден «За мужність» III ступеня, ще 12 військових – медаль «За військову службу Україні».

Військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади передали Главі держави відзнаку та прапор бригади.

Петро Порошенко також поспілкувався з бійцями.

Джерело