В Україні видано мільйонну ID-картку (фото)

У Києві видано ID-картку з номером 001000000. Власницею мільйонної електронної ID-картки стала київська школярка.

Нагадаємо, нові ID-картки в Україні запроваджено у січні 2016 року на зміну паперового паспорта громадянина Україні зразка 1994 року із вклеєною фотокарткою. Головним мотивом запровадження нових сучасних документів стала безпека – старі паспорти-книжечки є на сьогоднішній день не захищені від підроблення.

На першому етапі (до листопада 2016 року) нові електронні документи видавалися лише підліткам як перший паспорт, починаючи з листопада 2016 року ID-картки також видаються у всіх випадках, коли потрібна заміна паспорта – втрата, псування, зміна персональних даних особи. На сьогоднішній день паспорти-книжечки зразка 1994 року в Україні не видаються.

Варто зауважити, що кінцевих дат чинності старих документів законодавством не передбачено. Всі ID-картки, так само як і закордонні паспорти, є біометричними документами, тобто містять безконтактний електронний носій, на якому записано біометричні дані власника.

«Незважаючи на те, що ID-картка є документом для внутрішнього використання всередині держави, технічно вона відповідає міжнародним вимогам до проїзних документів», – підкреслив голова міграційної служби Максим Соколюк.

Після підписання двосторонньої угоди із Республікою Туреччина, громадяни України – власники ID-карток отримали можливість з червня 2017 року подорожувати до Туреччини без закордонного паспорта, лише за ID-карткою.

Міграційною службою від початку запровадження нової ID-картки вживалися вичерпні заходи з інформування про нові документи всіх громадян, а також організацій, установ та органів влади, які під час надання послуг встановлюють особу.

Джерело

Автор