На Дніпропетровщині упродовж доби поліція вилучила 700 бойових гранат, 2 гранатомети та наркотики (фото)

Зокрема, на блокпосту при в’їзді до Дніпропетровської області поліцейські виявили у військовому «Камазі» понад 700 бойових гранат. Також у гаражі у м. Нікополі правоохоронці виявили зброю, порох та марихуану.

18 жовтня о 20:30 на блокпосту у с. Андронівка Межівського району Дніпропетровської області під час огляду транспортного засобу працівники полку поліції особливого призначення виявили 559 гранат РГД-5 та 187 гранат Ф-1 із запалами, а також 2 гранатомети РПГ-22. У супровідних документах була вказана значно менша кількість гранат.

Як пояснив водій, до завантаження боєприпасів він ніякого відношення не має, отримав накладну та їхав до місця призначення.

Слідчим відділенням Межівського ВП Синельниківського ВП вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 КК України.

Процесуальне керівництво здійснюватиме військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону.

Цього ж дня у гаражі нікопольчанина оперативники виявили 146 патронів різного калібру, 800 г пороху, оптичний приціл до гвинтівки, два револьвери, окремі деталі до зброї та подрібнену марихуану.

Як стало відомо правоохоронцям, власник гаража здавав його в оренду малознайомому чоловіку і не знав, що там знаходиться. Наразі правоохоронці встановлюють походження зброї.

Все виявлене направлено на експертне дослідження. Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 3-х до 7 років.

Джерело

Автор