Кількість вступників через освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» збільшилася на третину (інфографіка)

Цього року через освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» до українських ВНЗ вступило 1550 осіб – це на третину більше ніж торік. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич сьогодні, 19 жовтня 2017 року, під час прес-конференції стосовно рівного доступу до освіти громадян з Криму та Донбасу.

Зокрема, через ОЦ «Донбас-Україна» вступили 1346 осіб, з яких понад 1тис – на бюджетну форму навчання. Найбільше абітурієнтів вступили до Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (224) та Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (154).

Загалом до освітніх центрів «Донбас-Україна» звернулися за консультацією 3733 вступників.

Через ОЦ «Крим-Україна» вступили 204 абітурієнти, з них на бюджет – 156. Більш за все осіб вступило до Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського (67) та Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана (31).

Загалом до освітніх центрів «Крим-Україна» звернулися за консультацією 1076 осіб.

«Торік через освітні центри вступили 1008 осіб – 153 через «Крим-Україна» і 855 через «Донбас-Україна». Це на третину менше, ніж цього року. Тож навіть попри низку проблем ми спостерігаємо позитивну динаміку по обох освітніх центрах», – відзначив Юрій Рашкевич.

Нагадуємо, що 2017-го освітні центри працювали з 19 до 30 вересня.

ОЦ «Донбас-Україна» діяли на базі 33 вишів в містах: Київ, Бахмут, Вінниця, Дніпро, Краматорськ, Кремінна, Кривий Ріг, Костянтинівка, Покровськ, Лиман, Лисичанськ, Маріуполь, Рубіжне, Сєверодонецьк, Старобільськ, Суми, Слов’янськ, Харків, Торецьк.

ОЦ «Крим-Україна» діяли на базі 35 ВНЗ у містах Дніпро, Запоріжжя, Київ, Львів, Миколаїв, Харків, Херсон, Одеса, Запоріжжя.

Юрій Рашкевич також відзначив, що абітурієнти з непідконтрольної території Донбасу і Криму можуть вступати до українських вишів не лише через освітні центри. Так, вони можуть отримати повну загальну середню освіту в українських школах дистанційно або в формі екстернату, здати ЗНО і подавати документи до будь-якого вишу, а не лише до тих, на базі яких діють освітні центри.

Докладно ознайомитися з інформацією про можливості вступу до ВНЗ для жителів Донбасу і Криму можна на сайті МОН за цим посиланням.

Джерело