Проводиться обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії «Успішна країна»

Головна військова прокуратура проводить обшуки у рамках розслідування кримінального провадження щодо діяльності злочинної організації О. Клименка.

Слідчими Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України 19 жовтня 2017 року на підставі відповідних дозволів суду проводяться обшуки за місцями проживання осіб, причетних до функціонування схеми легалізації грошових коштів.

Серед іншого, з метою отримання доказів незаконної легалізації коштів, проводиться обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії «УСПІШНА КРАЇНА».

Нагадаємо, Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 256, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та іншими статтями КК України.

Колишній голова Державної податкової служби України та в подальшому Міністр доходів та зборів України О. Клименко підозрюється в участі в організованій В. Януковичем злочинній організації, вчиненні у її складі тяжкого злочину у сфері службової діяльності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі у великому розмірі, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України та у вчиненні у 2011-2017 роках легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України.

Джерело