Зради і перемоги тижня. 6 – 12 жовтня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 6 – 12 жовтня 2017 рр.

ЗРАДА

На Каховському водосховищі затонула самохідна баржа «Александр Житник» з нафтопродуктами, пляма розтяглася на 6 км.

Справи Майдану. Суд відмовився відсторонити з посади підозрюваного поліцейського Анатолія Серединського.

У селищі Черкаське Дніпропетровської області невідомі пошкодили пам’ятник загиблим бійцям 93-ї окремої механізованої бригади.

Україна посідає перше місце у Європі щодо захворюваності на психічні розлади. За даними Мінсоцполітики, майже два мільйони українців щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень.

Президент Чеської Республіки Мілош Земан під час звернення у Страсбурзі до депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи заявив, що вважає втрату Україною Криму “завершеною справою”та пропонує владнати її за допомогою виплат Україні. Земан також закликав до зняття санкцій з Російської Федерації та їх заміни активнішими контактами з РФ.

Органи Військової прокуратури заявили про порушення зберігання боєприпасів на військовому арсеналі в місті Ічня Чернігівської області.

Вболівальники футбольного клубу “Дніпро” побили президента клубу “Дніпро-1” народного депутата Юрія Березу.

ПЕРЕМОГА

Рада ухвалила за основу законопроект про деокупацію Донбасу без згадки про мінські угоди. Також рада продовжила особливий статус Донбассу.

На Закарпатті завершили будівництво Бескидського туннелю. Підрозділам Укрзалізниці залишилося облаштувати земляне полотно на підходах до нового тунелю, укласти колії та монтаж ліній електропередачі і зв’язку.

Україна за півроку збільшила експорт у ЄС на 25%.

Україна і Туреччина домовилися про збільшення товарообігу та скасування подвійного оподаткування.

Україна вперше була представлена на найбільшій міжнародній виставці озброєння “AUSA-2017” у Вашингтоні.

Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 13 вересня 2017 року “Про Ставку Верховного Головнокомандувача”.

В Україні набув чинності закон про пенсійну реформу. Документ передбачає підвищення мінімальної пенсії, запроваджує накопичувальну систему пенсійного страхування та ліквідує спецпенсії, зокрема, для держслужбовців, прокурорів, суддів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.