Якби президентом був Саакашвілі

Дмитро Вовнянко

А знаєте, що було б, якби нашого президента звали Михеіл Саакашвілі?

О! Вчора під рад прийшли б тисяч 5-7 тіту… палких прибічників великого реформатора, з ланцюгами, кийками і кастетами і влаштували б бойовище з учасниками акції протесту. Проламані голови, розчавлені носи, рила в юшці, вибиті зуби, поламані руки – було б все це.

Дії тітуш… палких прибічників великого реформатора забезпечували б тисяч 7-8 мусо… працівників поліції, які приходили б на допомогу тітуш… палким прибічникам великого реформатора, пакували б протестувальників, по ходу гамселячи їх вже закутими і трощачі їхні автівки.

По ходу, був би закритий певний телеканал – той який найбільше висвітлював би акції протесту. Інші телеканали, у повний зріст побачивши перспективу лишитися без роботи? зразу заволали б (обов’язково заволали б, то зараз вони борзі – я пам’ятаю які шовкові вони стали з приходом до влади Янука), що акції протесту в центрі – то рука Москви, а всі їхні учасники – найманці і терористи.

А за місяць, якась неймовірно ліберальна Юлечка Латиніна в ефірі “Еха Москви” заявила б з сумом: “Ну якби великий реформатор не закрив би телеканал (читай – і не розмазав би протестувальників), він же втратив би владу!”

Гадаєте це мої вигадки? Ні, це я вам описав розгін грузинською поліцією акції протесту грузинської опозиції і закриття телеканал “Імеді”. Так, після того Саакашвілі пішов на дострокові вибори і переобрався. Коли тітуш… палким прибічникам великого реформатора і мусо… працівникам поліції даний карт-бланш робити що хочуть, а канали тремтять перед перспективою втрати ефірного часу, обратися – явно не проблема.

Гарна картинка? Так от нашого президента звуть Петро Порошенко і тому у нас не розмазують протести, не закривають телеканали і дозволяють волати в центрі всім навіженим, від Єгорки і Лушпайки до Міхо Саакашвілі.

І от же ж в чому парадокс. Професійні протестувальники з перемогою Саакашвілі не до верстатів і не до тракторів попхнуться – вони шукатимуть тих, кому знову знадобиться масовка для протесту. Працювати вони не вміють і не хочуть. Тобто нині вони роблять все можливе, аби до влади привести того, через кого згодом вони стоятимуть закуті на колінах з рилом в юшці, аби перед відправкою на перевиховання у заклад громадсько-корисної праці, де з них знущатимуться як на отому відео з грузинської в’язниці, що було оприлюднене перед тим як Саакашвілі прокотили на виборах, скиглити розбитими губами: “Навіть за Януковича такого не було!”

Правда, дивно?


Фото Ангеліни Розової