Інтерв’ю Юрія Луценка “Фактам ICTV”

“Неможливо всіх зняти, призначити нових і ще й отримати результат. Тому різких рухів, особливо в слідстві, нагляді, процесуальному керівництві від мене не чекайте”

Респект, виважено. Без дурного нахрапу, принаймні в намірах.

Обіцяє закрити всі політично-вмотивовані справі, як проти політиків, так і проти бізнесменів.

Респект. Нарешті, взагалі хтось про це заговорив.

Луценко підтвердив, що нема готових справ, які вже сьогодні можна відправити до суду, або на зняття недоторканності. Хоча він, як ніхто, зацікавлений це зробити саме зараз.

Що й пояснювали. Крімінальну справу передати в суд – це не сенсаційну статтю нашкаралупати. Некоректну статтю розберуть в кращому разі порохоботи, а справу без доказів розвалять адвокати і шкоди буде більше, ніж якби до суду її не подавали взагалі.

Від роду-віку так було, набити рило в рази швидше ніж встановити міру вини кожного учасника бійки. Шерлоки Холмси гарні лише в книжках. В реалі слідство – це завжди гімор.

Ну й загальне враження від інтерв’ю.

Ох, небезпечно грає Юрій Віталійович. Ох, нелегкий гуж вхопив! Ох, не врятують ані попередні заслуги, ані відсидка, якщо не буде гучних результатів… А проти нього ж зараз – і опозиція у ВР, і маси зраднюків у ЗМІ, і московські боти, і вся прокуратура разом узята.

Ну, взявся за гуж – не кажи “не дуж”.

Автор