Глава держави: Мирні маніфестації є надзвичайно важливим елементом демократії (відео)

Українці мають право на мирних маніфестаціях захищати свої права та оголошувати вимоги до влади. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час прес-конференції за підсумками переговорів із Президентом Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Прекою, яка перебуває з державним візитом в Україні.

«Я вважаю, що мирні маніфестації є надзвичайно важливим елементом демократії. І я з розумінням ставлюсь до акцій і з повагою – до їх учасників», – наголосив Петро Порошенко.

«Крім того, мені надзвичайно важливо, і я вимагаю від усіх правоохоронних органів забезпечити мирний характер акції. У жодному разі не можна допустити, щоб безвідповідальні політикани повторили трагічні події, які відбулися 31 серпня (2015 року – ред.), які призвели до загибелі чотирьох нацгвардійців», – підкреслив Президент.

Глава держави зазначив: «Саме тому я вважаю, що це надзвичайно важливе завдання для того, щоб до цього відповідально поставились і організатори, і правоохоронці».

Президент також зауважив, що його законодавчі ініціативи щодо скасування недоконаності народних депутатів, суддів, проведення судової реформи в цілому знайшли відгук у учасників нинішньої акції біля стін Парламенту. «Разом з тим я втішений, що мої ініціативи знайшли такий відгук і в серцях людей, і в організаторів акцій», – зазначив він.

Джерело

Автор