У Краматорську відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям на базі ЗОШ № 16 (фото)

13 жовтня в Краматорську на території загальноосвітньої школи № 16 відбулося урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям розміром 42x22 м.

На захід завітали Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, Краматорський міський голова Андрій Панков. Почесні гості привітали школярів, їх батьків та вчителів з отриманням нового спортмайданчика, а також прийдешніми святами – Днем захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці, Днем Українського козацтва.

Ігор Жданов подякував керівництву обласної та міської влади, які спільними зусиллями реалізують проект щодо будівництва спортивних майданчиків до 85-річчя Донецької області. Нагадаємо, у його рамках в містах, районах та об’єднаних територіальних громадах мають з’явитися 85 спортивних майданчиків зі штучним покриттям та 200 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням.

“Усі бачили, які чудові результати показали футболісти збірної Ісландії на чемпіонаті Європи-2016 та у відборі на фінальну частину чемпіонату світу-2018. У них існувала програма будівництва майданчиків, де можна було цілий рік грати у футбол. Думаю, і в Україні буде дуже багато спортивних майданчиків, на яких зростатимуть нові Блохіни, Шевченки, Заварови, Бєланови”, – зазначив Ігор Жданов.

– Сьогодні у нас свято спорту, здорового способу життя, молодості. Я дуже хочу, щоб цей майданчик працював цілодобово і щоб тут постійно були дитячий лемент, гамір, веселість і радість, – сказав Павло Жебрівський.

Після привітальних слів гості вручили дітям подарунки. Юні футболісти загальноосвітньої школи № 16 отримали м’ячі, манішки, комплекти форми, також м’ячі подарували учням-баскетболістам.

Зазначимо, що всього Краматорськ до 85-річчя Донецької області отримає 7 спортивних майданчиків зі штучним покриттям 42x22 м. Готові приймати дітей смарагдові газони на територіях загальноосвітніх шкіл № 1, 9, 16, 21, 24, 33, ще тривають роботи щодо будівництва майданчика на території загальноосвітньої школи № 12. Спортивні майданчики з тренажерним обладнанням до ювілею регіону були облаштовані на базі десяти краматорських ЗОШ: № 1, 3, 5, 6, 11, 12, 18, 19, 20, 21.

Джерело

Автор