Група українських військових-учасників АТО та членів їх сімей перебуває на реабілітації у Грузії (фото)

У період з 8 по 22 жовтня група українських військових-учасників АТО, що отримали поранення, або перебували у полоні НЗФ, та членів їх сімей перебуває на рекреаційній реабілітації у Республіці Грузія.

Запрошення надійшло від Грузинського військового реабілітаційного центру імені Національного героя Маріам Макашвіллі на чергову групу військовослужбовців Національної гвардії у кількості 23 чоловіків. Цей центр спеціалізується на рекреаційній реабілітації – відпочинок на природі, екскурсійні відвідування пам’ятних та історичних місць з метою відновлення фізичних і психічних здібностей організму.

Фінансування цього проекту взяла на себе авіакомпанія «Ян-еір» та покрила всі витрати на майже 70 перельотів (з попередніми включно) до даного центру для нацгвардійців. Щирість та відкритість грузинського народу щодо підтримки України видно одразу. Вони з відкритою душею переймаються кожною проблемою кожного військовослужбовця. За 4 дні військові пройшли вхідний медичний огляд та скринінг психо-емоційного стану, на підставі якого кожному було надано рекомендації для вправ та занять.

Також відвідано старий Тбілісі, місто Мцхета та його найдревніший монастир, подорожували канатною дорогою над річкою Кура. Захват та задоволення викликає така краса. Зміна обстановки також лікує та надає змогу відпочити від особистих проблем і переживань. У четвер військові відвідали чемпіонів Invictus games з волейболу, мали змогу поспілкуватись та зіграти товариський матч, який закінчився із рахунком 25:15 на користь приймаючої сторони.

майор Сергій Капітонов, фото автора

Джерело

Автор