Розкриття злочинів, пов’язаних з умисними вбивствами та замахами, складає 88% (фото, інфографіка)

За дев’ять місяців поточного року відбулося 1185 умисних вбивств та замахів. Це найнижчий показник за останні 10 років. Рівень розкриття таких злочинів, з урахуванням минулих років, в цьому році по країні складає 88%. Про це повідомив сьогодні, 15 жовтня, перший заступник глави Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

Він зазначив, що останні випадки в Одесі та Черкасах є підтвердженням правильного напрямку по відродженню оперативно-розшукової роботи оперативних підрозділів Національної поліції України.

«Тільки тиждень знадобився працівникам поліції Одещини аби встановити та затримати причетних до скоєння резонансних вбивств на території країни», ‑ сказав В’ячеслав Аброськін.

Так, 4 жовтня, в Одесі невідомий чоловік, використовуючи вогнепальну зброю, скоїв замах на вбивство посадовця Одеської обласної ради.

За даним фактом СУ ГУНП в Одеській області було розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України.

Вже 12 жовтня працівниками поліції Одеської області в ході проведення комплексу оперативно-розшукових і спеціальних заходів були встановлені та затримані підозрювані у скоєнні злочину особи ‑ мешканці Херсонської та Одеської областей. В ході проведення більше 30 обшуків були вилучені зброя, що була застосована при замаху на вбивство, транспортний засіб та різні речи, що використовували злочинці при скоєнні інших злочинів.

«Вчора двом підозрюваним судом була обрана міра запобіжного заходу ‑ тримання під вартою. Вже можна сказати, що замах на вбивство був скоєний виключно через бізнес-інтереси» ‑ повідомив перший заступник голови Нацполіції.

У Черкаській області 12 вересня був викрадений із застосуванням зброї місцевий житель. Пізніше його труп з численними тілесними ушкодженнями та ознаками насильницької смерті був виявлений на одній із вулиць в місті Сміла.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що на початку жовтня поліція встановила осіб, які були причетні до викрадення потерпілого та його вбивства. Ними виявилися особи, які відносять себе до злочинного угрупування «Торпеди». 13 жовтня суд заарештував на два місяця особу, підозрювану у скоєнні вбивства, але із можливістю внесення застави в сумі 56 тисяч гривень.

«Це вбивство ‑ результат внутрішнього протиріччя в злочинному угрупуванні «Торпеди» та перерозподілу ринку наркобізнесу. Незважаючи на прийняте судове рішення, поліція працюватиме далі», ‑ зауважив він.

Джерело

Автор