Президент вручив сертифікати на військову техніку та озброєння для ЗСУ на Житомирщині (фото, відео)

Президент Петро Порошенко передав командирам військових підрозділі Збройних Сил України сертифікати на військову техніку та озброєння, загальна кількість яких більше 200 одиниць.

«Війна переконливо показала, що кінцеву перемогу можливо здобути лише за умови поєднання високого бойового духу, всенародної підтримки та сучасного озброєння і військової техніки», – наголосив Президент під час робочої поїздки на Житомирщині з нагоди Дня захисника України.

Глава держави нагадав про стан ЗСУ в 2014 році, коли оборонна промисловість передавала партії озброєння, якого вистачало лише для взводу. Сьогодні лише танків передається стільки, що вистачить для забезпечення комплектації повної танкової бригади, зауважив Президент.

«Українська армія стане ще сильнішою завдяки черговій партії, яка складається з більше ніж двох сотень одиниць бронетехніки, артилерії, літаків, зенітно-ракетних комплексів та інших зразків техніки», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що протягом цього року на озброєння прийнято нові зразки української зброї: переносний ракетний комплекс “Корсар”, броньований автомобіль “Козак-2”, автомат “Вулкан”, радіорелейні станції Р-414 та Р-402, сигнальна міна, екранно-вихлопний пристрій “Адрос”, тренажер екіпажу бронетранспортера БТР-4, та інше. Загалом впродовж 2017 року Збройним Силам вже передано близько 1300 одиниць зразків озброєння та військової техніки, більше 22 тисяч ракет та боєприпасів. «До кінця року війська отримають ще більше тисячі одиниць озброєння та військової техніки», – розповів Петро Порошенко. За його словами, неабияку роль в оновленні озброєння відіграє докорінне збільшення фінансування ЗСУ.

«Якщо в 2017 рік на потреби Збройних Сил передбачено 64,5 млрд гривень, то відповідно до проекту бюджету на 2018 рік цю суму сплановано збільшити майже до 84 мільярдів», – підкреслив Петро Порошенко. Президент зауважив, що зберігається співвідношення, щоб на сектор оборони і безпеки було виділено не менше 5% ВВП.

Окремо Президент зауважив, що вперше з 2014 року частина техніки, яка сьогодні передається ЗСУ, буде спрямована до складу резерву: “Ми формуємо резерв, ми вже зараз маємо значно більше можливостей для швидкого нарощування нашого бойового потенціалу”.

Глава держави подякував усьому науковому і виробничому персоналу оборонно-промислового комплексу, що задіяні у виконанні оборонного замовлення, та висловив подяку колективам ремонтних підприємств Збройних Сил, які в короткий термін освоїли та забезпечують проведення середнього і поточного ремонтів бронетанкової, артилерійської, авіаційної техніки та інших зразків техніки.

Президент ознайомився зі зразками військовими техніки та поспілкувався з військовими.

Джерело

 

Президент Петро Порошенко доручив Міністру оборони Степану Полтораку до Дня захисника України на додаток до стандартного забезпечення виплатити святкові премії військовим, які виконують завдання на сході України.

«Це має бути на першій лінії – не менше трьох тисяч гривень, а на другій та третій лініях – не менше тисячі», – зазначив Глава держави під час робочої поїздки на Житомирщину.

Президент зауважив, що нова українська армія є опорою, гарантом та надійним засобом захисту суверенітету України.

Глава держави від імені усього українського народу висловив слова щирої вдячності усім військовослужбовцям за героїзм і мужність, самопожертву і звитягу, патріотизм і вірність присязі.

Президент наголосив, що Збройні Сили України та інші наші силові структури зараз докладають неймовірних зусиль аби стримувати агресію з боку Росії. «Українські воїни демонструють добрий бойовий вишкіл, миттєве та ефективне реагування на атаки диверсійно-розвідувальних груп та банд бойовиків. Вони повною мірою спроможні дати – й дають гідну відсіч ворогу”, – зауважив Глава держави.

За його словами, нова якість армії стала можливою завдяки загальнонаціональній солідарності українців, мужності і патріотизму українських солдат і офіцерів, добровольців і волонтерів, інженерів і працівників оборонних підприємств України.

«Збройні Сили кожного дня і кожної ночі звітують про свою боєготовність тим, що тримають оборону супроти агресора, який за усіма можливими видами ресурсів перевищує нас не в рази, а на порядки. Народжена українська армія здатна ефективно протистояти агресору», – зазначив Президент.

Верховний Головнокомандувач відзначив роль інтенсивної підготовки українських солдат і офіцерів на полігонах і в навчальних центрах. За його словами, масштаб цьогорічної підготовки забезпечив значне нарощування рівня готовності Збройних Сил. «Це адекватне реагування на можливі зміни воєнно-стратегічної обстановки навколо України», – зауважив Президент. Він доручив керівництву Міністерства оборони України та Збройних Сил України надалі нарощувати інтенсивність і якість підготовки армії.

Джерело

 

У День захисника України Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди військовослужбовцям, які захищали державний суверенітет та територіальну цілісність України.

Під час урочистостей з нагоди свята на Житомирщині за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм старший лейтенант Михайло Кураха, підполковник Сергій Поступальський та полковник Євген Сидоренко отримали з рук Глави держави орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Сержантам Юрію Губі та Андрію Костюку, старшому сержанту Сергію Полуектову, солдату Андрію Шемчуку, старшому солдату Сергію Кузьменку, прапорщику В’ячеславу Кубраку та капітану Сергію Захарчуку Петро Порошенко вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Орденом Данила Галицького Президент нагородив полковника Олега Василенка, а ще п’ятьох військовослужбовців- лейтенанта Миколу Боднаренка, сержантів Євгена Кравцова і Віталія Шушкевича, підполковника Дениса Одрашка -медаллю «За військову службу Україні».

Командир десантно-штурмової роти десантно-штурмового батальйону 80 окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, старший лейтенант Михайло Курах з квітня 2015 року до березня 2017 періодично брав участь у антитерористичній операції по знищенню незаконних збройних формувань у східних областях України. Неодноразово проявляв мужність та героїзм. Особливо відзначився як мужній та професійний офіцер при виконанні бойових завдань поблизу населеного пункту Слов’янськ та при обороні Міжнародного аеропорту Луганськ.

Полковник Євген Сидоренко нині начальник управління організаційно-планового та експлуатації – заступник начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ озброєння ЗСУ.

В серпні 2014 року, перебуваючи в районі міста Іловайськ, полковник захопив танк противника, відновив його боєздатність та протягом доби сам вів бойові дії, знищивши при цьому декілька одиниць бронетанкової техніки противника. Під час виходу із оточення в районі Іловайська наспіх зібрав зведений екіпаж і, перебуваючи в авангарді, забезпечив вихід підрозділів з оточення. Після знищення противником бойової машини він з пораненими членами екіпажу вийшов з оточення.

Командир механізованого батальйону 24 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ Сергій Поступальський за період участі в АТО виконував бойові завдання в районі населених пунктів Дмитрівка, Волнухіно, міст Геогргієвка, Лутугіно, Хворостянівка, гора Сармат, Кримського, Світличного, Новотошківки Луганської області та на 29 блок-пості.

У серпні 2014 року під час ведення боїв поблизу Луганського аеропорту був тяжко поранений, але повернувся до строю, де своїм завзяттям та бойовим досвідом показував особовому складу батальйону приклад справжнього патріотизму та офіцерської честі.

За період з жовтня 2016 року по липень 2017 року, батальйон, яким командує офіцер, незважаючи на систематичні артилерійські обстріли, надійно утримував зайняті позиції. Під час виконання завдань в зоні АТО зарекомендував себе, як професійно грамотний, мужній офіцер.

Начальник 41 навчально-тренувального центру Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Олег Василенко неодноразово брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей.

В березні 2014 року завдяки вмілим та наполегливим діям офіцера бойова техніка та особовий склад зенітного ракетного полку вийшли до визначених позиційних районів з місць постійної дислокації – Донецька, Луганська, Маріуполя, що в свою чергу дозволило не допустити захоплення незаконними збройними формуваннями ДНР (ЛНР) бойової техніки полку. В ході участі полку в антитерористичній операції особовим складом частини знищено 12 безпілотних літальних апаратів противника.

У 2015 році особисто керував передислокацією частини до нового місця базування. Протягом 2015-2016 років організував проведення відновлення боєздатності окремих зенітних ракетних дивізіонів, командного пункту, відновлення військового містечка.

Під час артилерійського обстрілу у березні цього року командного пункту та зенітної ракетної батареї дивізіону в населеному пункті Кліщівка Донецької області, полковник організував відведення підрозділів зенітних ракетних військ з під обстрілу, що дало змогу зберегти особовий склад, озброєння та військову техніку. В подальшому здійснював керівництво відновленням пошкодженої автомобільної техніки після обстрілу, яка продовжила виконання бойового завдання в зоні проведення АТО.

Крім державних нагород Президент також вручив погони військовослужбовцям, які отримали чергові звання.

Джерело

 

Президент Петро Порошенко ознайомився з ходом практичного виконання етапу бойового злагодження підрозділів Збройних Сил України на одному з полігонів української армії на Житомирщині. Зокрема, були проведені демонстративні тактичні навчання з бойовою стрільбою зведеними тактичними групами, до складу яких увійшли підрозділи високо мобільних десантних військ, військово-морської піхоти та військово-повітряних сил, механізовані підрозділи. Відпрацьовувалися завдання: «Ведення оборонного бою. Перехід в наступ та захоплення вигідного рубежу» із використанням, в тому числі, безпілотних літальних апаратів, гірокоптера, артилерії, зенітно-ракетних комплексів, винищувачів Су-27.

Глава держави привітав військових з успішним виконанням поставлених завдань.

«Вся країна зараз побачила бойову майстерність, вишкіл, навчання українських воїнів ЗСУ. Це вже одна з найсильніших армій на континенті. Добре навчена, озброєна, має унікальний бойовий досвід. І демонструє, що нам є чим захистити українську землю і яким чином добитися звільнення кожного клаптика нашої землі», – зауважив Президент.

Петро Порошенко зазначив, що військову техніку, яку сьогодні передано, ретельно перевірять та випробують, а після цього частину відправлять в зону АТО, іншу – зарахують до резерву. Глава держави також відзначив ефективність техніки, яка повернулася з АТО і брала участь в навчаннях.

«В найважчі часи у 2014-2016 роках саме на ваші плечі випали найскладніші іспити – зупинити, озброєного до зубів агресора. І ви з честю це виконали. Саме тому народ сьогодні найбільше в Україні віддає шану та повагу захисникам Вітчизни», – підкреслив Президент, привітавши військових зі святом.

Джерело

Вам знакомо ощущение трепета? Вам оно точно знакомо?

Posted by Юрий Бирюков on Samstag, 14. Oktober 2017