Марина Порошенко з дітьми з дитячих будинків та дітьми з інвалідністю відвідала прем’єру фентезі-фільму (фото)

Перша леді України Марина Порошенко разом із дітьми з дитячих будинків та з дітьми з інвалідністю Київщини відвідала прем’єру пригодницького фільму Юрія Ковальова «Сторожова Застава», яка проходила у столичному кінотеатрі Сінема Сіті. Стрічку створено за мотивами книги Володимира Рутківського компанією Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

За словами Марини Порошенко, за останній час український кінематограф починає відроджуватись, і ми спостерігаємо за прогресом у створенні свого українського продукту: «Минулого року на екрани вийшло близько півтора десятки повнометражних українських фільмів у різноманітних жанрах. У найближчий рік очікується ще близько 40 українських кінопрем’єр», – підкреслила дружина Президента.

Також Перша леді України зауважила, що сьогодні у світі одним із найпопулярніших жанрів кіномистецтва є фентезі. «І дуже важливо, що українське кіновиробництво відповідає світовим тенденціям. Особливу увагу хотілося б звернути на патріотичну спрямованість фільму «Сторожова застава», який презентовано під гаслом «захисти минуле заради майбутнього». Адже вкрай важливо виховувати в маленьких українцях свідомих громадян своєї держави, які знають, цінують і захищають свою історію», – наголосила Марина Порошенко.

За словами продюсера стрічки Єгора Олесова, над фільмом працювала команда з понад 500 професіоналів: «Ми спеціально збудували дерев’яну фортецю на студії FILM.UA і знімали ще майже на 10-ох локаціях, зокрема в Карпатах на скелі Олекси Довбуша, в Коростишівському кар’єрі, в Бучі та інших місцях. Для акторів виготовили 160 костюмів, і приблизно стільки ж автентичних отримали із приватних колекцій. Ми зробили фільм для дорослих і дітей. Тож дуже сподіваюсь, що він сподобається українському і зарубіжному глядачеві».

12 жовтня фільм вийшов у широкий кінопрокат. Стрічка виходить на 250-ти екранах кінотеатрів по всій Україні. Також права на «Сторожову Заставу» продано у Францію, Іспанію, Японію, Південну Корею. На етапі переговорів — Китай, Італія та Німеччина. У листопаді картина буде показана у рамках American Film Market.

«Сторожова Застава» – це історія про звичайного хлопчика Вітька, який під час сонячного затемнення потрапляє на тисячу років назад, у Київську Русь, у розпал вирішальної битви Добра і Зла. Саундтрек до фільму написав Олег (Фагот) Михайлюта, який виконав роль вартового. Також одну з героїнь зіграла Народна артистка України Наталя Сумська. Загальний кошторис стрічки – 40 млн гривень, із яких 45% профінансовано Держкіно.

Трейлер фільму

Джерело

Автор