МВС готове до плідної співпраці зі слідством у справі військовослужбовця Віталія Марківа (фото)

Про це сьогодні, 12 жовтня,  заявив міністр внутрішніх  справ під час зустрічі з італійським адвокатом нацгвардійця Віталія Марківа Раффаело делла Валле.

«МВС готове до плідної співпраці зі слідством. І ми не залишимо нашого солдата», – сказав Арсен Аваков.

Адвокат військовослужбовця НГУ Віталія Марківа під час візиту до України зібрав переконливі свідчення невинуватості підзахисного.

Арсен Аваков привітав зусилля сторони захисту та нинішній приїзд адвоката делла Валле в Україну з метою збору додаткових свідчень. Вони можуть стати корисними під час судового розгляду справи, аби довести непричетність Віталія Марківа до трагічної події.

У свою чергу Раффаело делла Валле повідомив, що особисто відвідав місце подіі у Слов’янську, де йому показали, де саме розташовувалися позиції батальйону НГУ їм. Кульчицького на горі Карачун, а також місце, де загинули журналісти. Адвокат також зумів зібрати цінні свідчення військовослужбовців НГУ, які на той час перебували на позиціях разом з Марківим.

“Я від самого початку був певен у тому, що Віталій не винен, а тепер, повертаючись до Мілана, я ще більше переконаний, що нам удасться спростувати необґрунтовані звинувачення проти мого підзахисного” – заявив адвокат.

Він висловив упевненість, що зібрана під час цієї подорожі і належним чином задокументована ним доказова база, буде долучена до інших показів у рамках попередньго розслідування, яке добігає кінця і невдовзі розпочнеться судове слухання справи.

“Я переконаний, що Віталій невдовзі буде на свободі і зможе повернутися в Україну», – зазначив адвокат.

Арсен Аваков зазначив, що зібрані адвокатом докази підтверджують необґрунтованість обвинувачення.

Нагадаємо, поліція Італії заарештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккелі у Слов’янську у 2014 році.

Джерело

Автор