Брифінг Голови СБУ: ДНР планувала теракти в Маріуполі (відео)

У Маріуполі СБУ попередила замовлену “МГБ ДНР” низку терактів проти мирного населення та затримала двох диверсантів, які закладали вибухівку на вокзалі.

За словами Голови СБУ, в числі планів затриманих був вибух на пероні ж / д вокзалу Маріуполя перед поїздом “Маріуполь-Київ”.

“Цього разу нам вдалося запобігти ряду терактів. Перший з яких повинен був стати теракт на залізничній станції в Маріуполі і планувалося, що теракт планувався в відношенню пасажирів поїзда” Маріуполь – Київ “, точна дата здійснення цього теракту повинна була бути визначена тим, хто організовував цей теракт “, – повідомив Грицак.

Організатором диверсійної групи є член НВФ Дмитро Забуцкій, відомий СБУ ще з 2014 року. “Він воював у складі” ДНР “і пізніше він воював під Дебальцеве в лютому 2015 року, був підібраний як один з тих, хто воював у складі групи Вагнера в” МГБ ДНР “, – додав глава СБУ.

За словами Грицака, теракти були заплановані саме проти мирного населення та передбачали великі жертви серед громадян. “СБУ повністю задокументувала алгоритм підготовки диверсійної групи до терактів. Своєю чергою затримані розповіли правоохоронцям, що надалі вони мали підірвати ще низку соціальних та інфраструктурних об’єктів у мирних регіонах Донеччини.”

 

Автор