На Франкфуртському книжковому ярмарку Україна представить здобутки 17 українських видавництв (фото)

Міністр культури України Євген Нищук у складі делегації України, на чолі з Віце-прем’єр-міністром Павлом Розенком,  перебуває у Франкфурті на Майні з метою участі у церемонії відкриття Франкфуртського книжкового ярмарку-2017 та Національного стенду України, офіційне відкриття якого відбудеться 11 жовтня. Організаторами цьогорічного стенду України є Міністерство культури України у співпраці з НКММК “Мистецький Арсенал” та Міністерством закордонних справ України.

На Франкфуртському книжковому ярмарку національний стенд України представить здобутки 17 українських видавництв,  у тому числі крім сучасної української літератури і світових класиків, народжених на території сучасної України, видання про візуальну культуру. Серед них видання «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ», «Видавництва Старого Лева», Фонду ArtHuss,  «Родовіду», «Фоліо», «Смолоскипу», Книжкового клубу «Сімейне дозвілля», видавництва «Либідь», «Кальварія», Агенції культурного розвитку тощо. Дизайн Національного стенду України на Франкфуртському книжковому ярмарку натхнений українським мистецтвом  модернізму.

Впродовж п’яти днів роботи престижного книжкового форму  діятиме вітчизняний майданчик для презентаційних літературних заходів. У програмі українського стенду зустрічі з українськими авторами – Андрієм Курковим,  Катериною Бабкіною, Оксаною Забужко, Катериною Калитко, Остапом Славинським та іншими відомими авторами. А також ціла низка літературних заходів та презентацій, серед них дискусії про різноманіття та історичні виклики української культури та творчий людський потенціал України – однієї із найбільших європейських країн. Гостями заходів стануть німецький історик  Карл Шльогель, український історик Ярослав Грицак, композитор Антон Байбаков, фотограф  Євген Нікіфоров та інші відомі особистості.

Окрім участі в офіційних заходах, Євген Нищук планує також провести низку зустрічей  з міністрами культури країн ЄС.

Джерело

Автор