На горі Карачун вшанували захисників України (фото, відео)

Вранці 9 жовтня  на горі Карачун біля каплички Покрови Пресвятої Богородиці відбулись урочисті заходи представників силових структур з нагоди Дня Захисника України.  Ініціатором та організатором заходу стала київський волонтер Марина Квітка. Про це пише сайт «Діловий Слов’янськ».

В ході урочистостей відбулось відкриття встановленного пам’ятника Героям Небесної Сотні і добровольцям, які в 2014 році захищали територіальну цілісність України.

В заходах на горі Карачун, також прийняли участь військові, жителі та керівництво селища Андріївка. Волонтери з Кропівницького висадили на мемориалі кущі калини, яки вони привезли з собою, в память про загиблих воїнів.

В небі над Карачуном, в честь вшанування Дня Захисника України пролетіли гвинтокрили військової авіації.

Учасники заходу вшанували память героїв хвилиною мовчання, та поклали квіти та венки до каплички.

Службу освячення пам’ятників та поминальну літію провів військовий капелан 81-ї окремої аеромобільної бригади отець Василь.

Творчі колективи з Полтавської області та міста Кропівницького, а також дітки з селища Андріївка виступили з концертними номерами перед присутніми.

В рамках візиту також заплановано відвідання баз силових структур в місті Слов’янськ і Краматорськ з концертними програмами до Дня Захисника України. У вітанні силових структур прийняв участь фіналіст проекту «Голос Країни» в 2015 році Владислав Кашпуренко.

Вчора ж відбулось нагородження волонтерською медаллю «За визволення Слов’янська» представників силових структур, які приймали участь в визволенні Слов’янська в 2014 році. Також 65 військовослужбовців будуть нагороджені посмертно.

Медаллями «За визволення Слов’янська» також були нагороджені посмертно мирні мешканці, які загинули через свої українські погляди, та соціально-відповідальна громадськість Слов’янська і України, яка допомогла місту та району у важкі часи до і після бойових дій.

Цей захід відбувся за сприянням Національної Гвардії України, Національної Академії НГУ, 95 Житомирської аеромобільної бригади, МНС, Слов’янського військового воєнкомату, за допомоги родини скульпторів Рожик із Коростишева Житомирської області, за допомоги Полтавської обласної державної адміністрації, Миргородської районної ради, Миргородської районної державної адміністрації, Ромоданівської селищної ради, Кіровоградської обласної державної адміністрації, громадських організацій Кіровоградщини, Андріївської селищної ради, Слов’янського району, Донецької області, Поляницької селищної ради Івано-Франківської області, Благодійного фонду допомоги батальону «Донбас».

Текст и фото Едуард Торский / Діловий Слов’янськ

 

Джерело

 

Автор