Павло Розенко провів зустріч із Віце-президентом Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіасом Фоссом

Віце-прем’єр-міністр України Павлом Розенко у рамках робочої поїздки до Фрнкфурта провів зустріч із Віце-президентом Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіасом Фоссом.

У ході зустрічі сторони обговорили, зокрема, ситуацію, яка складається сьогодні на українському ринку книговидання.

Павло Розенко зазначив, що інтерес читачів до українськомовної книги останні декілька років стрімко зростає. «Тому з’являється значно більше якісних українських перекладів і художніх творів власне українських авторів», – сказав він.

Також, за словами Віце-прем’єр-міністра, зростають і видатки держави на забезпечення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек України. «Якщо у 2016 році Державним бюджетом України Міністерству культури України були передбачені асигнування у сумі 40 млн грн для цих потреб, то у 2017 році ця цифра складає вже близько 50 млн грн», – зазначив він.

Павло Розенко також поінформував, що для посилення ефективності реалізації державної політики у сфері книговидання, книгорозповсюдження, промоції української літератури і читання нещодавно в Україні створено Український інститут книги.

«Зараз завершуються реєстраційні процеси, формування команди Інституту, після чого розпочнеться процес налагодження комунікації з учасниками книговидавничого ринку. Ми покладаємо великі сподівання на цей Інститут і у перспективі плануємо зробити з нього культурний центр, де відбуватимуться важливі книговидавничі події, дискусії та освітні проекти», – зауважив Віце-прем’єр-міністр України.

Джерело